96 SATI I 120 SEKUNDI

Novi parlamentarni i lokalni izbori nas nisu odveli u budućnost. Vratili su nas u prošlost, u devedesete i doba prekrajanja izbornih rezultata. 96 sati su brojali i odbrojali… Zato izdvojite 120 sekundi svog vremena da pročitate ovaj članak. Na praznik… jer možda upravo sada neki budući ministar diplomira na nekom prestižnom privatnom univerzitetu u kući pored vaše. Da, iako je praznik…

Mnogo toga se promenilo u glavama svih nas za ovih 96 sati. Od početnog mirenja sa rezulatima i osećanja neverice javio se prkos. Ne zato što je neka mala stranka u pravu i što hoće da joj se dozvoli da uđe u parlament na osnovu rezeltata izbora, već zato što jedna velika stranka nije izgleda još dovoljno velika kao što je zamislila. Nešto je trulo u državi Danskoj. Opet niko nije glasao za njih a opet su svi izgleda glasali za njega. Večni strah od promena koji će na kraju dovesti do toga da u našoj zemlji ostanu samo članovi njegove stranke. Kažu da ih je već više od 300.000, možda čak i svih 700.000. Svakim danom ih je više jer je partijska knjižica postala modus vivendi u Srbiji. To još nije dovoljno. Nacionalsocijalistička nemačka radnička partija (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP) je 1945. godine imala celih 8.500.000 članova. Dakle, ima tu još da se radi do partijske države.

Možda članak Njuz.net-a iz 2014. godine više neće biti toliko šaljiv kao što nam se tada činio.

ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA GRAĐANA ZA UČLANJENJE U SNS NAPREDNJACI FORMIRAJU JOŠ JEDNU SNS

BEOGRAD, 18. april 2014, (Njuz) – Zbog velikog interesovanja građana da postanu članovi Srpske napredne stranke, naprednjaci su odlučili da formiraju još jednu Srpsku naprednu stranku, saznaje Njuz. Član predsedništva SNS Zoran Babić kaže da je procedura osnivanja još jedne Srpske napredne stranke već počela i da je više razloga za ovaj potez.

– Samo u poslednja dva meseca u SNS se učlanilo 60.000 građana čime je broj članova naše stranke narastao na 417.000. SNS je projektovana na kapacitet do 450.000 članova, a ovim tempom učlanjenja taj broj će ubrzo biti prevaziđen – kaže Babić.

On ističe da se ne radi ni okakvoj novoj Srpskoj naprednoj stranci.

– Članovi ove Srpske napredne stranke biće ravnopravni naprednjaci kao što su to i članovi prvoformirane Srpske napredne stranke. Jedina razlika, ali ponavljam jedina razlika, biće prilikom zapošljavanja članova. Blagu prednost imaće članovi prvoformirane Srpske napredne stranke i na ovaj način sprečavamo da se u SNS učlanjuju ljudi kojima je jedini motiv da se lično okoriste – objasnio je član predsedništva i poslanik SNS.

Babić dodaje da SNS na ovaj način uspostavlja još jedan mehanizam samokontrole.

– Još jednom pokazujemo da mi nismo ovde zbog vlasti, već zbog građana. Na ovaj način sami sebe sprečavamo da izrastemo u preterano dominantnu političku stranku. Takođe, sprečavamo mogućnost da u Srbiji nastane jednopartijski sistem – rekao Babić.

On je napomenuo i da je još rano govoriti o tome da li će Srpska napredna stranka i novoformirana Srpska napredna stranka zajedno ili samostalno izaći na neke naredne izbore.

Imao bih da im samo nešto poručim za kraj… nešto, više u obliku upozorenja na jednom stranom jeziku. Neka pogledaju u rečniku šta to znači, ako im nešto  znači…

WARNUNG: Lesen gefährdet die Unwissenheit!

96 SATI I 120 SEKUNDI

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s